Biluthyrning Amsterdam

Prisjämförelse av biluthyrning i Amsterdam
Hitta bra erbjudanden på små och ståra billiga hyrbilar i Amsterdam för din semester

Sök biluthyrning Amsterdam

 

Information om biluthyrning

Att hyra en bil i Amsterdam är inte att rekommendera, eftersom den gamla delen av staden är så liten och kompakt vilket gör det farligt att köra här. Faktum är att få besökare skaffar en hyrbil, utan de flesta väljer att använda stadens underbara kollektivtrafikssystem, som mest utgörs av spårvagnar, samt en tunnelbana med fyra linjer och bussar som trafikerar ytterområdena av staden.

Ett annat populärt sätt att ta sig fram i Amsterdam är på cykel. Det är ett välkänt faktum att Amsterdam har fler cyklar än de flesta städer i världen, och många invånare cyklar hellre än går eller åker med kollektivtrafiken. Staden är otroligt cykelvänlig, med cykelvägar överallt och en otrolig medvetenhet om cyklister, som har rätt i nästan alla situationer.

Turister kan lätt hyra cyklar för att ta sig fram i Amsterdam från en av många cykeluthyrningsbutiker runtom i staden (spårvagnsstationer och tunnelbanestationer är bra ställen att hitta dem). Att hyra en cykel för en dag kostar vanligtvis mellan 80 SEK och 140 SEK per dag, och se till att investera i ett stadigt cykellås också, eftersom siffran över cykelstölder i Amsterdam är hög.

Om du inte kan avhållas från bilkörning finns biluthyrningsföretag tillgängliga vid Schiphol Airport, inklusive internationella företag som Hertz, Avis och Budget. Var medveten om att priset på drivmedel är extremt högt i Amsterdam – upp till 25 SEK per liter – och att parkering är näst intill omöjligt att hitta i stadskärnan. Se till att kolla med ditt hotell innan du skaffar en hyrbil för att se till att du har någonstans att parkera.