Amsterdam Restauranger och Nattliv 

Restauranger och Nattliv i Amsterdam

Hitta information Restauranger och Nattliv i Amsterdam

En av de främsta fördelarna för besökare i Amsterdam och den flera sekel gamla staden och dess långa mångkulturella historia är det faktum att det finns tusentals restauranger att välja på. Varje typ av matkultur finns representerad här, oavsett om du är intresserad av thai och vietnamesiskt, franskt och italienskt, eller argentinskt och chilenskt.

Valet av restauranger i Amsterdam är ditt, eftersom det finns gott om middagsalternativ oavsett om du är i gamla stan, längs kanalringen eller i museumdistriktet. Om du är i gamla stan och letar efter en god kopp kaffe och en chans att se folk passera förbi på gatan bör du besöka Café Luxembourg (Spuistraat 24, Centrum, Amsterdam; +31 206 20 62 64). Träffa dina vänner här och välj sedan bland de många närliggande matställen som är lättillgängliga till fots.

Medan du promenerar längs kanalringen kommer du förmodligen att bli frestad att äta holländska pannkakor. Pancake Bakery (Prinsengracht 191, Canal Ring, Amsterdam; +31 206 25 13 33) har en utomhusservering vid kanalkanten där du kan sitta och njuta av någon av dussintals söta och smakrika skapelser som definitivt är en av Amsterdams främsta attraktioner. För något mer matigt senare, kan du välja ett utmärkt val för en romantisk kväll vid vattnet, nämligen De Belhamel (Brouwersgracht 60, Canal Ring, Amsterdam; +31 206 22 10 95), som erbjuder fransk mat i en konstnärligt dekorerad atmosfär med sittplatser som vänder sig ut över Herengrachtkanalen.

Det finns även gott om vegetariska matställen bland Amsterdams middagsalternativ – till skillnad från i en del andra stora städer runt kontinenten. Vid shoppingboulevarden Utrechtsestraat shittar du exempelvis The Golden Temple, en indisk restaurang som erbjuder alla typer av enkla och goda vegetariska alternativ plus organiska teer och juicer.

När det kommer till nattliv i Amsterdam så kommer inte staden till korta, med en livlig nattscen precis runt centralområdet. Två stora stadstorg att besöka är Leidesplein och Rembrandtplein – vart och ett är hem till en samling musikklubbar, jazzbarer, pubar, lounger och restauranger inom kort gångavstånd.