Amsterdam shoppingHär hittar du en shoppingguide Amsterdam

Shopping är ett nöje i en stad som Amsterdam, som är full av platser att spendera pengar på. Från modebutiker till souvenirbutiker till enorma köpcentran, du kommer inte att lida någon brist på shoppingterapi i denna stad. Att försöka beskriva helheten i Amsterdams shoppingmöjligheter skulle ta flera sidor, eftersom staden är proppfull av shoppingupplevelser som vänder sig till alla smaker och önskemål.

Det finns ingen exakt shoppingupplevelse och ingenting som de flesta turister köper, som i vissa städer. Böcker och antikviteter är båda populära produkter i Amsterdam om sådant intresserar dig, och samma sak gäller mode och design. Givetvis är de mest kända av alla turistsouvenirer som kan köpas i Amsterdam de holländska träskorna som, även om de är omoderna, fortfarande är ett roligt minne från Nederländerna. Porslinsdockor och ölmuggar är andra populära saker att ta med sig som många människor väljer att ta med sig hem från Amsterdam. Alla dessa produkter kan köpas vid det populära shoppingstället Souvenirs 33 (P.C. Hoofstraat 33; +31 (0) 20 662 1213; www.souvenirs33.com), som har alla kända holländska souvenirer, samt traditionella turistsaker som magneter, hattar och t-shirts.

Ett av de mest intressanta sätten att uppleva shopping i Amsterdam kanske är att gå till en av stadens många historiska gatumarknader, som traditionellt samlade alla typer av vardagliga varor, från blommor till köksprylar, till lokalbefolkningen. Dappermarkt (Dapperstraat, East Amsterdam) röstas ständigt fram som en av Europas bästa marknader, och säljer allt från traditionella bondemarknadsprodukter till blommor och billiga kläder.

The Book Exchange (Kloveniersburgwal 58; +31 (0) 20 626 6266; www.bookexchange.nl) är en liten men fullpackad second-hand bokhandel som köper och säljer böcker och erbjuder ett stort utbud på engelska på flera våningar. Här samlas bokhyllor från golv till tak i ett gammalt kanalhus.

Om det är mode och kläder du är ute efter, finns det ett antal shoppinggator belägna i det centrala området av gamla stan, nämligen finare P.C. Hooftstraat, där du kommer att hitta alla de välkända designernamnen och dyra butiker; Nieuwendijk, en något förfallen men intressant shoppinggata; Haarlemmerstraat, som är bra om man vill hitta antikvitetsaffärer; och kanalgatorna, inklusive Prinsengracht och Herengracht, som är ett renoverat område fullt av butiker med prydnadssaker och presentbutiker.