Stränder Amsterdam 

Var hittar man Amsterdam stränder?

Var hittar man Amsterdam's bästa stränder?

Även om inte strandsemester är det första du väntar dig att hitta i Amsterdam, så finns det gott om tillverkade stadsstränder inom nära räckhåll från ditt hotell med publika transportmedel. Om du åker lite längre kan du njuta av en komplett strandresort också.

Blijburg

Muiderlaan 1001, 1087 VA, Amsterdam; www.blijburg.nl
Denna tillverkade strand etablerades 2003 och den har gjort sig själv till en kulturell strandidyll i Amsterdam. Det är inte svårt att förstå varför med dess spännande DJ-tillställningar som hålls regelbundet under sommaren, plus gott om ställen att gå till för mat och dryck. Yoga, salsa, biodukar och mycket annat finns också här på stranden. Du kan till och med ta dig hit med spårvagn, vilket gör den här stranden till ett idealiskt val för en kort visit.

Strand West

Stavangerweg 900, 1013 AX Amsterdam; www.strand-west.nl
Det här är Amsterdams nyaste stadsstrand och deta vita sandområdet visar upp en vacker vy över floden IJ. Strand West ligger bara en kort busstur eller spårvagnstur från stadskärnan och här kan du välja att spela beachvolley, äta vid vattenbrynet eller smutta på en avkopplande cocktail.

Strand Zuid

Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam; www.strand-zuid.nl
Denna kompakta men ändå fullt utrustade stadsstrand är ett mycket flexibelt alternativ för avkoppling i sanden mitt i hjärtat av en stor stad – den kan till och med täckas över när det regnar! Denna handgjorda strand ligger intill den berömda Beatrixparken och här finns en caféterass och restaurang samt DJ-tillställningar på helgerna.

Zandvoort

Boulevard Paulus, 2042 Zandvoort; www.vvvzandvoort.nl
Bara 27 minuter från centralstationen med tåg, hittar man Zandvoort strandresortby som är en perfekt plats att gå till för en avkopplande dagstur från staden. Den nio kilometer långa stranden rymmer alla typer av aktiviteter, däribland strandsporter och dussintals caféer mitt ute på sandstranden.